zaprasivanje-komaraca

Nevreme prekinulo akciju suzbijanja komaraca – nastavak u petak

Drugi ciklus akcije suzbijanja komaraca u organizaciji Opštinske uprava opštine Aleksinac delimično je završen. Kako je planirano, u subotu, 3. avgusta, završeno je suzbijanja larvi komaraca u barama, iskopima i kanalima na teritoriji opštine, dok je suzbijanje odrasle forme prekinuto zbog nevremena. Ono će biti nastavljeno u petak, 9. avgusta, kada se očekuju povoljni vremenski uslovi i do kada se očekuje da budu raščišćeni poljski putevi od oborenih grana i stabala.

Akcija će se vršiti u Bovanskoj klisuri, na planiranim površinama u blizini naselja na desnoj obali Južne Morave nizvodno od Aleksinca, a vršiće se i ponavljanje tretmana od Gornjeg do Donjeg Ljubeša gde je isti vršen neposredno pre nevremena.

Zbog ovih aktivnosti, Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane koji žive u neposrednoj blizini bara u Srezovcu i Gornjem Ljubešu i bare i priobalnog pojasa Južne Morave u Bobovištu, da spreče kretanje pčela za vreme akcije, pošto sredstva koja se upotrebljavaju mogu da budu opasna za njih. Što se tiče ljudi i domaćih životinja, preparati sa kojima će biti tretirane površine su neškodljivi.

Detaljnije informacije o lokacijama i toku akcije zainteresovani mogu dobiti od Vladimira Nikodijevića, rukovodioca akcije ispred Opštinske uprave opštine Aleksinac na telefon 060 2182244.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − 12 =