Школа у Житковцу обележила Дан школе

Сценским приказом под називом „Стари занати” који су извели данас ученици и наставници Основне школе „Вук Караџић” у Житковцу обележен је дан ове установе. Ову занимљиву глумачко-певачку представу са елементима фолклорног играња осмислили су наставница српског језика Данијела Милчић Ђошић и Милан Петковић, наставник музичке културе. У том тиму је био и учитељ Миша Поповић који се бавио хором. Са позорнице у мултимедијалној сали послата је јака порука о значају очувања богате традиције нашег народа приказана кроз савремени начин исказивања.

Дану школе присуствовао је велики број родитеља, а међу званицама су били представници других школа са подручја наше општине, као и представници локалне самоуправе и јавних предузећа и установа.

Директор школе Милан Динић је у изјави за наш медиј казао да је протекла година, од како је он директор, а сада је шеста школска, била најуспешнија такмичарска година.

− Велики број ученика, преко 70, који су изборили пласман на окружно, и ево и даље имамо нека републичка такмичења. Могу да будем изузетно захвалан, свима. Почев од родитеља, мојих колега који су дали велики труд. Наравно, без ученика, ово не би био успех, пошто је то у ствари највећи њихов успех – казао је овај директор.

Школа у Житковцу има и значајан број деце Ромске националности и у том сегменту су постигнути запажени резултати, што је и шира заједница препознала и пре неколико година ова установа је била добитник „Светосавске награде”. У школи је 140 ђака из ове заједнице и образовањем је обухваћено преко 95 одсто популације школског узраста.

− То су стварно изванредна деца. Велики труд лежи у, не само предагошким асистентима Кристини и Наташи, које раде са њима и сарађују са родитељима, већ и, наравно, свим учитељима и наставницима, разредним старешинама који чине један добар систем, а наравно када систем добро функционише, онда су и резултати изванредни − предочава нам Динић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =