zaprasivanje-komaraca

Невреме прекинуло акцију сузбијања комараца – наставак у петак

Други циклус акције сузбијања комараца у организацији Општинске управа општине Алексинац делимично је завршен. Како је планирано, у суботу, 3. августа, завршено је сузбијања ларви комараца у барама, ископима и каналима на територији општине, док је сузбијање одрасле форме прекинуто због невремена. Оно ће бити настављено у петак, 9. августа, када се очекују повољни временски услови и до када се очекује да буду рашчишћени пољски путеви од оборених грана и стабала.

Акција ће се вршити у Бованској клисури, на планираним површинама у близини насеља на десној обали Јужне Мораве низводно од Алексинца, а вршиће се и понављање третмана од Горњег до Доњег Љубеша где је исти вршен непосредно пре невремена.

Због ових активности, Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане који живе у непосредној близини бара у Срезовцу и Горњем Љубешу и баре и приобалног појаса Јужне Мораве у Бобовишту, да спрече кретање пчела за време акције, пошто средства која се употребљавају могу да буду опасна за њих. Што се тиче људи и домаћих животиња, препарати са којима ће бити третиране површине су нешкодљиви.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060 2182244.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =