Štab-za-vanredne

Формирана комисија за утвђивање штете од невремена

На јутрошњој седница Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац формирана је Комисија за процену штете изазване невременом које је у петак увече погодило већи део општине Алексинац. Комисија ће од сутра, па највероватније до петка обилазити грађане који су поднели захтеве за надокнаду штете. Током викенда је код портира остављено преко тридесет захтева, а данас се они достављају преко писарнице, па тачан број захтева још није утврђен.

Уништени и попадали црепови, поломљене гране, оштећени пољопривредни усеви и попадали плодови са дрвећа само су неки од призора које је иза себе оставило краткотрајно невреме које је у петак увече протутњало општином Алексинац. Таква слика била је видљива у скоро свим крајевима општине, а у граду је ветар са Основне школе „Љушче Николић” одувао 320 квадрата лименог крова.

Слична хаварија на електромрежи, на путу између Доњег Адровца и Трњана, као и пре осам година многа насеља оставилa je без струје, међутим овог пута само током викенда.

Тачне последице невремена и висина настале штете знаће се на наредном заседању Штаба за ванредне ситуације и тада ће се одлучити које ће мере бити предузете и да ли ће бити надокнаде штете.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 14 =