D. Međurovo

Tužilaštvo zatražilo maksimalnu kaznu za vozača iz Nozrine

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv vozača „Niš ekspresa”, M.Z. iz Nozrine, koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći na pružnom prelazu u Donjem Međurovu 21. decembra prošle godine. Tužilaštvo je zatražilo da se u predstojećem sudskom postupku vozač autobusa proglasi krivim i osudi na kaznu zatvora od osam godina i da mu se oduzme vozačka dozvola D kategorije na pet godina od dana pravosnažne presude.

Okrivljenom vozaču se stavlja na teret ugrožavanje javnog saobraćaja i dovođenje u opasnost života određenog broja lica. Tužilaštvo u optužnom predlogu navodi da vozač nije postupao u skladu sa saobraćajnom signalizacijom i da „nije osmotrio levo i desno, već je sve vreme gledao pravo, pa je započeo prelazak preko železničke pruge pre nego što se uverio da navedenu radnju može da izvrši na bezbedan i propisan način i na taj način nije propustio šinsko vozilo….”.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je i da se produži pritvor M.Z. navodeći kao razloge teške posledice krivičnog dela i veliku zainteresovanost i osudu javnosti. Po tužilaštvu, zaprećena kazna za ovakvo krivično delo, ukazuje i na opasnost od bekstva okrivljenog.

U nesreći kod Donjeg Međurova, kada je na autobus naleteo voz, stradalo je sedam, a povređeno 29 osoba.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 + 17 =