LJUPČE

Након првака, акције за трактористе и матуранте

Након Мозгова и Алексиначког Рудника, едукативне акције локалног Савета за безбедност саобраћаја одржане су и у школама у Житковцу, Трњану и Алексинцу.

TRNJANE Прваци из ових школа су добили флуоресцентне прслуке и публикацију „Пажљивков правилник о саобраћају”, а са правилима о безбедном преласку улице упознати су на полигонима, док су житковачки првенци били у прилици да погледају три анимирана едукативна филма са Пажљивком као главним јунаком.

Члан Савета за безбедност саобраћаја у општини Алексинац Никола Стевановић данашњу акцију оцењује веома успешном јер су ђаци пажљиво пратили предавања и показали завидно знање о саобраћајним прописима. Акција се наставља наредне недеље када ће обуке за ђаке прваке бити одржане у школама у Тешици, Катуну и алексиначкој школи „Вожд Карађорђе”.

Nikola Поред обуке ђака првака као најугроженије категорије у саобраћају, Савет за безбедност саобраћаја планира и акције посвећене другим учесницима у саобраћају.

‒ У марту ћемо имати акцију за возаче трактора и прикључних машина којима ћемо делити табле за означавање спорих возила и жута ротациона светла ‒ каже Никола Стевановић.

Током априла за ученике завршних година Алексиначке гимназије и Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић” биће одржана предавања „Без алкохола на матуру” која имају за циљ да се матуранти подстакну да због очекиване конзумације алкохола на матурској вечери не управљају аутомобилом.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + sixteen =