D. Međurovo

Тужилаштво затражило максималну казну за возача из Нозрине

Основно јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужни предлог против возача „Ниш експреса”, М.З. из Нозрине, који је учествовао у саобраћајној несрећи на пружном прелазу у Доњем Међурову 21. децембра прошле године. Тужилаштво је затражило да се у предстојећем судском поступку возач аутобуса прогласи кривим и осуди на казну затвора од осам година и да му се одузме возачка дозвола Д категорије на пет година од дана правоснажне пресуде.

Oкривљеном возачу се ставља на терет угрожавање јавног саобраћаја и довођење у опасност живота одређеног броја лица. Тужилаштво у оптужном предлогу наводи да возач није поступао у складу са саобраћајном сигнализацијом и да „није осмотрио лево и десно, већ је све време гледао право, па је започео прелазак преко железничке пруге пре него што се уверио да наведену радњу може да изврши на безбедан и прописан начин и на тај начин није пропустио шинско возило….”.

Основно јавно тужилаштво у Нишу затражило је и да се продужи притвор М.З. наводећи као разлоге тешке последице кривичног дела и велику заинтересованост и осуду јавности. По тужилаштву, запрећена казна за овакво кривично дело, указује и на опасност од бекства окривљеног.

У несрећи код Доњег Међурова, када је на аутобус налетео воз, страдало је седам, а повређено 29 особа.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =