Pružni prelaz

Putari postavljaju signalizaciju, dok čekaju odgovor Železnice

U toku je obnova i postavljanje nedostajuće vertikalne signalizacije na prilazima pružnih prelaza na teritoriji opštine Aleksinac. Za nabavku tih saobraćajnih znakova iz opštinskog budžeta izdvojeno je 430 hiljada dinara, a ukupni troškovi sa njihovim postavljanjem iznosiće oko 800 hiljada dinara.

Ovim radovima, čiji je završetak predviđen za nekoliko dana, biće otklonjeni svi nedostaci na prilazima pružnih prelaza koji su zakonska obaveza lokalne samouprave. To podrazumeva postavljanje vertikalne signalizacije na lokalnim putevima i ulicama u zoni pružnih prelaza.

‒ Na osnovu naloga Opštinske uprave nabavili smo signalizaciju koja je neophodna za obezbeđenje pružnih prelaza na teritoriji naše opštine. Ona je stigla pre mesec dana, a postavljanje je počelo kad su vremenski uslovi to dozvolili – kaže Miloš Milošević, direktor aleksinačkog Preduzeća za puteve. 

Pružni prelaz

Što se tiče samih pružnih prelaza oni su u nadležnosti Železnice Srbije, koje nisu odgovorile na zahtev Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji opštine Aleksinac. Od Železnice je traženo da otkloni uočena oštećenja rampi i signalizacije koja su konstatovana u izveštajima opštinskih inspekcijskih organa i policijske stanice.

‒ Da li će oni kreneti u neku popravku ili održavanje tih pružnih prelaza, ja zaista nemam precizan odgovor ‒ kaže Milošević, koji je i član Saveta za bezbednost saobraćaja. 

Nakon izveštaja nadležnih službi sa terena utvrđeno je da većina pružnih prelaza na teritoriji naše opštine ima određena oštećenja ili nedostatke. Saobraćajnu signalizaciju koja nedostaje, poput znakova i smerokaza, postaviće Preduzeće za puteve. Što se tiče pružnih prelaza koji imaju problem sa rampama poput onog u Srezovcu, gde je ona oštećena ili Gornjem Ljubešu, gde uopšte nema rampe, ipak ćemo morati da sačekamo odgovor Železnice Srbije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + 3 =