Pružni prelaz

Путари постављају сигнализацију, док чекају одговор Железнице

У току је обнова и постављање недостајуће вертикалне сигнализације на прилазима пружних прелаза на територији општине Алексинац. За набавку тих саобраћајних знакова из општинског буџета издвојено је 430 хиљада динара, а укупни трошкови са њиховим постављањем износиће око 800 хиљада динара.

Овим радовима, чији је завршетак предвиђен за неколико дана, биће отклоњени сви недостаци на прилазима пружних прелаза који су законска обавеза локалне самоуправе. То подразумева постављање вертикалне сигнализације на локалним путевима и улицама у зони пружних прелаза.

‒ На основу налога Општинске управе набавили смо сигнализацију која је неопходна за обезбеђење пружних прелаза на територији наше општине. Она је стигла пре месец дана, а постављање је почело кад су временски услови то дозволили – каже Милош Милошевић, директор алексиначког Предузећа за путеве. 

Pružni prelaz

Што се тиче самих пружних прелаза они су у надлежности Железнице Србије, које нису одговориле на захтев Савета за безбедност саобраћаја на територији општине Алексинац. Од Железнице је тражено да отклони уочена оштећења рампи и сигнализације која су констатована у извештајима општинских инспекцијских органа и полицијске станице.

‒ Да ли ће они кренети у неку поправку или одржавање тих пружних прелаза, ја заиста немам прецизан одговор ‒ каже Милошевић, који је и члан Савета за безбедност саобраћаја. 

Након извештаја надлежних служби са терена утврђено је да већина пружних прелаза на територији наше општине има одређена оштећења или недостатке. Саобраћајну сигнализацију која недостаје, попут знакова и смероказа, поставиће Предузеће за путеве. Што се тиче пружних прелаза који имају проблем са рампама попут оног у Срезовцу, где је она оштећена или Горњем Љубешу, где уопште нема рампе, ипак ћемо морати да сачекамо одговор Железнице Србије.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + six =