bandera

Мозговци често без струје, у ЕПС-у ћуте

Мештани села Мозгова већ дуже време жале се на нередовну испоруку електричне енергије и ниски напон. Кажу да често остану без струје приликом падавина или мало јачег ветра. Они сматрају да је разлог честих кварова дотрајала мрежа, а да је ово велики проблем села потврдио нам је и председник Месне заједнице Драган Радојевић.

‒ Ми смо везани са Рутевцем, ту избаци неки осигурач, да ли на Руднику или у Рутевцу, али мало-мало и деси се да уопште немамо струју. Друго што се тиче напона, он је константно 175/176 волти на периферији где су куће, већ у центру је можда мало боље – каже нам Радојевић.

Више пута групе грађана овог села упућивале су петицију надлежној служби Електропривреде. Ипак до сада нису добили никакав одговор, што појачава њихово незадовољство.

‒ Нису нам одговорили. Ево сада треба да пошаљемо нову петицију, па ћемо да видимо шта ће бити – потврђује наш саговорник и додаје да су екипе Електродистрибуције ажурне када је реч о изласку на терен, али да овај проблем села тражи дугорочно решење, а не привремену санацију кварова. 

‒ Можда би решење било да се стави јачи трафо. Говорим из лаичке перспективе, нисам стручњак за струју, али кажу да су каблови од Рутевца који воде према Мозгову стари 50 до 60 година, још од како је уведена струја – додаје Радојковић. 

Mozgovo
Незадовољство на друштвеној мрежи; print screen

Велики је проблем, кажу, што у селу постоји и неколико радњи за производњу ПВЦ столарије и фабрика за прераду пољопривредних производа, па честе рестрикције ометају њихово пословање. То нам је потврдила и Надица Лазић, предузетница из Мозгова, која истиче да су становници овог села у току јануара без струје остали преко 24 пута.

‒ Да ли је то због нестручних кадрова или неадекватне опреме не улазимо у то, само не разумемо да ли постоји свест о томе до каквих кварова може да доведе овакав проблем. Уколико неко живи на селу не значи да је грађанин другог реда – истакла је Лазићева и упитала да ли је нереална жеља доступност струје у 21. веку. 

Наша редакција контактирала је надлежне у ЕПС-у, али су и наша питања, попут оних становника Мозгова, и даље без одговора.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 9 =