Počelo krpljenje udarnih rupa na lokalnim putevima

Javno preduzeće za puteve Aleksinac koristi povoljne vremenske prilike za saniranje udarnih rupa na lokalnim putnim pravcima. Trenutno se obavljaju radovi na putnom pravcu Trnjane ‒ Gredetin, kao i na pojedinim saobraćajnicama u samom gradu Aleksincu. Prošle sedmice oštećenja koja je trebalo najhitnije sanirati urađena su na putu Žitkovac ‒ Gornje Suhotno, a bilo je i radova na gradskim ulicama.

putevi Kako je objašnjeno u nadležnom javnom preduzeću najpre će biti popravljene udarne rupe, nastale nakon zimskog perioda, koje ugrožavaju saobraćaj.

‒ Kada za desetak dana završimo popravku udarnih rupa, koje su najopasnije za saobraćaj, pristupićemo i saniranju ostalih oštećenja na kolovozima na svim putnim pravcima opštinskog ranga, čije je održavanje u nadležnosti našeg preduzeća – napominje Miloš Milošević, direktor Preduzeća za puteve Aleksinac. 

Iz opštinskog budžeta predviđeno je da se ove godine za popravku kolovoza i održavanje prostora oko opštinskih saobraćajnica utroši 70 miliona dinara, a za krpljenje udarnih rupa na asvaltiranim seoskim ulicama dodatna tri miliona dinara. Predviđena su i određena sredstva za održavanje nekategorisanih puteva.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × five =