NZS

Уз државну помоћ до радних места

Стручни тим Националне службе за запошљавање данас је у алексиначком Дому омладине, пред око 50 заинтересованих послодаваца и незапослених, представио 12 јавних позива које је ова установа расписала како би помогла запошљавање теже запошљивих лица. Како је речено, 11 конкурса су намењена послодавцима, а један за самозапошљавање. Презентовани позиви обухватају три програма: запошљавање, обуку и запошљавање особа са инвалидитетом.

NZS

Опредељеним средствима у висини од 4,55 милијарди динара планирано је да се, на нивоу државе, обухвати око 135.600 незапослених лица, укључујући и 7.400 особа са инвалидитетом.

Ови конкурси су већ расписани и трајаће до краја године, односно до расподеле средстава. О кандидатима који конкуришу одлучиваће се једном месечно.

Прошле године, само меру запошљавања на новоотвореним радним местима искористило је 24 послодавца на територији општине Алексинац, па се очекује да и ове године буде велико интересовање.
Заинтересовани послодавци и незапослена лица појединости о објављеним конкурсима могу да добију у просторијама Националне службе запошљавања у Алексинцу, као и на званичном сајту службе.

NZS

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 8 =