Почело крпљење ударних рупа на локалним путевима

Јавно предузеће за путеве Алексинац користи повољне временске прилике за санирање ударних рупа на локалним путним правцима. Тренутно се обављају радови на путном правцу Трњане ‒ Гредетин, као и на појединим саобраћајницама у самом граду Алексинцу. Прошле седмице оштећења која је требало најхитније санирати урађена су на путу Житковац ‒ Горње Сухотно, а било је и радова на градским улицама.

putevi Како је објашњено у надлежном јавном предузећу најпре ће бити поправљене ударне рупе, настале након зимског периода, које угрожавају саобраћај.

‒ Када за десетак дана завршимо поправку ударних рупа, које су најопасније за саобраћај, приступићемо и санирању осталих оштећења на коловозима на свим путним правцима општинског ранга, чије је одржавање у надлежности нашег предузећа – напомиње Милош Милошевић, директор Предузећа за путеве Алексинац. 

Из општинског буџета предвиђено је да се ове године за поправку коловоза и одржавање простора око општинских саобраћајница утроши 70 милиона динара, а за крпљење ударних рупа на асвалтираним сеоским улицама додатна три милиона динара. Предвиђена су и одређена средства за одржавање некатегорисаних путева.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =