„Путеви Србије” не хају за алексиначке рупе

Ударне рупе које се налазе на коловозу испред моста на Јужној Морави у Алексинцу највероватније неће бити поправљене у наредном периоду. Како смо сазнали у Савету за безбедност саобраћаја општине Алексинац, ово тело је обавестило републичког инспектора и управљача регионалног пута 217 (Вукања-Књажевац), Јавно предузеће „Путеви Србије”, да на поменутој деоници кроз Алексинац има ударних рупа које угрожавају саобраћај и безбедност возача.

На то упозорење одржавалац је поправио само део овог пута испред „Грамера”, док су кратери испред моста остали несанирани, па је на возачима да се сами сналазе приликом преласка.

putevi

Интересантно је да нема ни знаковног упозорења да се наилази на оштећени део пута што може бити веома опасно. Једном таквом догађају је присуствовала и наша екипа, када је возач аутомобила са београдским регистарским таблицама, који очигледно није познавао пут, великом брзином пројурио луксузним аутомобилом кроз ове кратере.

putevi

У локалном Јавном предузећу за путеве Алексинац кажу нам да они не смеју да обављају радове на регионалном путу, пошто су у њиховој надлежности општински и некатегорисани путеви. Додају, и када би локална самоуправа издвојила средства за санацију ове деонице, не би смели да обаве санацију због законских ограничења.

Незванично смо сазнали да Савет за безбедност саобраћаја у Алексинцу још није добио никакав одговор ни од „Путева Србија” ни од републичког инспектора.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + 18 =