Godina za pamćenje – 137 medalja!

Članovi Džudo kluba „Aleksinac“ u subotu su u Hali sportova,  u prisustvu roditelja i gostiju,  polagali ispite za učeničke pojaseve i viša zvanja u ovom olimpijskom sportu. Pre toga, proglašeni su i nagrađeni najuspešniji članovi kluba  i uručene su zahvalnice organizacijama i pojedincima za dobru saradnju u 2018. godini.

Za najuspešnijeg poletarca proglašen je Ognjen Latinski, koji je osvojio sedam medalja – pet zlatnih, i po jednu srebrnu i bronzanu.

Titulu perspektivne takmičake ponela je Anđela Nikolić. Ona je osvojila bronzane medalje na Republičkom školskom prvenstvu i Prvenstvu Srbije za mlađe kadetkinje i peto mesto na državnom prvenstvu  za starije pionirke.

Za perspektivnog takmičara proglašen je Filip Stanojev koji se u godini za nama okitio sa četiri zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje, od kojih je jednu osvojio na državnom prvenstvu za starije pionire. Takođe, osvojio je peta mesta na Republičkom školskom prvenstvu i državnom prvenstvu za mlađe kadete u kategoriji  preko 81 kilograma.

Za najuspešnijeg takmičara u 2018. proglašen je Lazar Stanković. On je osvojio devet zlatnih medalja na isto toliko takmičenja. Zabeležio je 32 pobede, od kojih 26 iponom, i okitio se titulama šampiona Srbije u dvema kategorijama – stariji pioniri do 46 kilograma i mlađi kadeti do 50 kilograma. U tradicionalnoj akciji Sportskog saveza opštine za izbor najboljih sportista  proglašen je za najboljeg juniora u ovoj godini u kategoriji do 18 godina.

Polaganje ispita pratila je tročlana komisija koju su činili: Miroslav Miljković, majstorski pojas 4. dan, Igor Nurkić, majstorski pojas 2. dan i Bojana Stanković, majstorski pojas 2. dan. Za učenički žuti pojas položilo je osam kandidata, za narandžasti 12, za zeleni pet i za plavi tri kandidata.

– U istoriji našeg kluba ova godina biće zabeležena po izuzetnim rezultatima. Na brojnim nadmetanjima naši takmičari osvojili su 137 medalja, od kojih su 32 zlatne, 46 srebrnih  i 59 bronzanih. U konkurenciji 100 klubova, na rang-listi Džudo saveza Srbije, mi smo na 20. mestu, a u muškoj konkurenciji, takođe među stotinu klubova, plasirali smo se na 16. poziciju – sa zadovoljstvom ističe trener  Džudo kluba „Aleksinac“ Bojana Stanković.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 4 =