Година за памћење – 137 медаља!

Чланови Џудо клуба „Алексинац“ у суботу су у Хали спортова,  у присуству родитеља и гостију,  полагали испите за ученичке појасеве и виша звања у овом олимпијском спорту. Пре тога, проглашени су и награђени најуспешнији чланови клуба  и уручене су захвалнице организацијама и појединцима за добру сарадњу у 2018. години.

За најуспешнијег полетарца проглашен је Огњен Латински, који је освојио седам медаља – пет златних, и по једну сребрну и бронзану.

Титулу перспективне такмичаке понела је Анђела Николић. Она је освојила бронзане медаље на Републичком школском првенству и Првенству Србије за млађе кадеткиње и пето место на државном првенству  за старије пионирке.

За перспективног такмичара проглашен је Филип Станојев који се у години за нама окитио са четири златне, две сребрне и две бронзане медаље, од којих је једну освојио на државном првенству за старије пионире. Такође, освојио је пета места на Републичком школском првенству и државном првенству за млађе кадете у категорији  преко 81 килограма.

За најуспешнијег такмичара у 2018. проглашен је Лазар Станковић. Он је освојио девет златних медаља на исто толико такмичења. Забележио је 32 победе, од којих 26 ипоном, и окитио се титулама шампиона Србије у двема категоријама – старији пионири до 46 килограма и млађи кадети до 50 килограма. У традиционалној акцији Спортског савеза општине за избор најбољих спортиста  проглашен је за најбољег јуниора у овој години у категорији до 18 година.

Полагање испита пратила је трочлана комисија коју су чинили: Мирослав Миљковић, мајсторски појас 4. дан, Игор Нуркић, мајсторски појас 2. дан и Бојана Станковић, мајсторски појас 2. дан. За ученички жути појас положило је осам кандидата, за наранџасти 12, за зелени пет и за плави три кандидата.

– У историји нашег клуба ова година биће забележена по изузетним резултатима. На бројним надметањима наши такмичари освојили су 137 медаља, од којих су 32 златне, 46 сребрних  и 59 бронзаних. У конкуренцији 100 клубова, на ранг-листи Џудо савеза Србије, ми смо на 20. месту, а у мушкој конкуренцији, такође међу стотину клубова, пласирали смо се на 16. позицију – са задовољством истиче тренер  Џудо клуба „Алексинац“ Бојана Станковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 5 =