Радови при крају – чека се сертификат

Општина Алексинац је у току протекле године започела пројекат „Игралишта за сву децу Алексинца”, са циљем да се што већи број игралишта направи на територији наше општине. Планирано је да током ове и наредне године буду уређена пет игралишта, на Нивеином се већ забављају малишани, а ускоро ће бити отворено још једно игралиште.

Радови на изградњи дечјег игралишта у Таушановићевој улици, односно у оквиру комплекса школе „Вожд Карађорђе” полако се приводе крају. Вредност тих радова је нешто преко 3 милиона динара са ПДВ-ом, а радове финансирају заједно општина Алексинац и Министарство за популациону политику.

Marković− У току је сертификација дечјег игралишта, фирма која је добила на јавној набавци за извођење радова је у обавези да обезбеди сертификат у складу са правилником о безбедности дечјих игралишта. Очекујемо да у току следеће недеље буде обезбеђен сертификат и да онда званично можемо да пустимо то дечје игралиште − каже Далибор Марковић, начелник одељења за привреду општине Алексинац.

Што се тиче радова на другом дечјем игралишту, у оквиру парка Брђанка, током следеће недеље биће монтиране справе, односно мобилијар. У Локалној самоуправи очекују да неких недељу дана после тога и они добију сертификат за то друго дечје игралиште.  Вредност овог дечјег игралишта у оквиру парка Брђанка је око 2 милиона и 400 хиљада динара. То игралиште финансира јединица Локалне самоуправе односно општина Алексинац из својих сопствених средстава преко Канцеларије за младе.

− Свесни смо да можда није сада време баш погодно, зимски период је, за завршетак и за отварања ових игралишта. Међутим, цела ситуација у држави и свету је проузроковала и то да су мало касниле набавке ове године. Набавка је завршена пре неких месец дана, одмах смо ушли у радове, временски услови су послужили, те ево завршавамо игралишта − објашњава Марковић.

Оно што је важно поменути, обадва игралишта ће бити сертификована. Испуњаваће све стандарде за безбедно коришћење од стране најмлађих грађана наше општине, а пуни сјај дечја игралишта ће доживети са првим пролећним данима следеће године када ће деца имати прилику да се забаве на овим новим игралиштима.

Иначе, општина је обезбедила средства за још два дечја игралишта која ће бити изграђена у току следеће године.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 17 =