Kovid ambulanta Žitkovac

Епидемиолошка ситуација: Још је рано за радовање

Епидемиолошка ситуација на територији општине Алексинац је и даље слична оној прошлонедељној, с тим што су знаци успорења од прошле недеље и даље присутни.

Током ове седмице, у периоду од 7. до 10. децембра тестирано је 637 узорака, од којих је у 189 откривено присуство вируса корона. У понедељак од 219 узорака 71 је био позитиван, у уторак од 146 тестираних особа код њих 43 је откривено присуство вируса, у среду од 139 узетих узорака вирус је забележен у 41 случају. Јуче, у четвртак, тестиране су 133 особе, а од њих 34 су биле позитивне на вирус корона.

− За сада у ова четири дана, ако их поредимо са четири дана прошле недеље, имамо повећање броја заражених за 0,5 посто свега. А што се тиче првих прегледа, први пут падају и то је добро. Прошле недеље смо имали раст и када опет упоредимо ова четири дана са претходна четири дана, од понедељка до четвртка прошле недеље, 4,5 посто је  мање првих прегледа него прошле недеље − упоређује Др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља Алексинац.

Према томе, посматрајући статистику – неки знаци постоје. Међутим, како др Живадиновић напомиње, треба да сачекамо крај ове недеље, па ћемо знати прецизно да ли можемо да се радујемо.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + 19 =