Prolećni literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce

Književni klub „Velimir Rajić“ raspisao je tradicionalni „Prolećni konkurs“ za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Aleksinac, koji će trajati do 1. aprila. Konkurs je podeljen u tri kategorije, a radovi se pišu na zadatu temu i treba da budu posvećeni proleću. U kategoriji od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola tema je „Prolećne igrarije“, učenici od petog do osmog razreda poeziju i prozu pisaće na temu „Prolećni susreti“,  a srednjoškolci na temu „Prolećna pitanja“.

U obzir dolaze radovi svih literarnih vrsta, a u svakoj kategoriji biće dodeljene tri nagrade. Posebnu nagradu – „Čika Bobijevo pero“ – osvojiće mentor koji pošalje najviše učeničkih radova, a biće nagrađena i škola iz koje pristigne najviše radova.

Književni klub je za mart mesec planirao i vrlo bogat program, dodaje za naš portal predsednica Aleksandra Pavlović. Najpre će u sredu biti obeležen 8. mart prigodnim programom „Žene su  vajari vekova“ u biblioteci sa početkom u 18 časova. Biće nastavljene i aktivnosti u okviru „Književnog utorka“, a tokom marta svoje promocije će imati poznata aleksinačka pesnikinja Ljiljana Krstić i gost iz Leskovca Zoran Jovanović.

Svetski dan poezije i prvi dan proleća biće dočekani takođe uz pisanu reč ovdašnjih književnika i to dan ranije, 20. marta od 18 časova u Javnoj biblioteci „Vuk Karadžić“, poručuje naša sagovornica i poziva sve Aleksinčane da prisustvuju ovim manifestacijama.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =