Богат програм и овог викенда

Програм „Културног лета” који се одржава у нашем граду овог и наредног месеца, наставља се сутра плесом, а затим следе позоришна остварења.

Према програму, сутра ће од 20 часова, ако дозволе временски услови,  на платоу испред Дома културе наступити чланице Плесног студија „Ронде”, а у суботу, програм је намењен нешто старијој публици.

У истом термину, али на платоу испред Библиотеке у суботу биће одиграна комедија „Стојанка уживо”. У овој монодрами по тексту Саше Симоновића, а у режији Катарине Митровић – Јанковић игра Јована Петронијевић. Како стоји у најави, у представи Стојанка говори о судбини жене на животној прекретници, водећи публику кроз смешне и тешке ситуације кроз које сама пролази, али остављајући наду и оптимизам као излаз из свих недоумица које нам се намећу. Стојанка је обична жена из унутрашњости, жена која није одустала од жеље да постане успешна. Ова на моменте урнебесна комедија испричана је у исповедном облику, кроз монолог.

Недеља вече је резервисана за забаву малишана. На платоу испред библиотеке  биће одиграна представа за децу „Дечије играрије” – Позориштанца „Звонце” из Ниша.

Како стоји у афишу представе, комедија „Дечије играрије” јесте скуп најпознатијих песама најеминентнијих песника за децу као што су Душко Радовић, Љубивоје Ршумовић, Добрица Ерић и други, вешто драматуршки укомпонованих у једну лепу позоришну целину. У комаду има доста музике и прелепих сонгова, а представа је прилагођена за игру како на отвореном, тако и у затвореном простору. Циљна група којој је намењена представа су деца предшколског узраста и ученици од првог до четвртог разреда основне школе.

Иначе, до 28. августа смењиваће се сваког викенда програми са разноликим садржајима, од представа за децу, позоришних представа за одрасле, музичких концерата, културно-уметничких друштава, промоција књига, плесних школа. У случају кише, програми неће бити отказивани већ се селе у Велику салу Дома културе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =