Млади возачи у НАВАК-у, „лежећи полицајци” у Дреновцу

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац је на данашњој седници усвојио списак учесника конкурса који су испунили критеријуме за бесплатну доделу дечијих ауто-седишта. Од 54 пристигла захтева њих 50 у потпуности испуњава прописане услове и ова Одлука биће упућена Општинском већу на коначно усвајање. Конкурсом су била обухваћена деца која су рођена у овој години, до завршетка конкурса.

Чланови општинског Савета за саобраћај одлучивали су по више захтева појединаца и институција, као и по извештајма Радне групе која је обишла терен по ранијим одлукама. Савет је одлучио да 13 младих возача прође бесплатну обуку НАВАК центра у Београду.

По захтевима месних заједница Витковац, Јасење и Доњи Крупац за постављање лежећих полицајаца у овим насељима одлучено је да Радна група Савета обиђе наведене локације и припреми извештаје на основу којих ће бити донети закључци на некој од наредних седница. Иста процедура очекује и Захтев Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” за постављање стубића испред места за контејнере у улици Момчила Поповића, код зграде „Цитроена”. Комуналци тврде да на поменутој локацији више пута нису били у могућности да изврше пражњење посуда услед непрописно паркираних аутомобила.

Радна група по ранијим захтевима је предложила, а Савет усвојио, да се у насељу Велики Дреновац поставе два успоривача саобраћаја, у улици Карађорђевој код продавнице биће „лежећи полицајац”, а други у виду вибро трака после раскрснице са улицом Краљевића Марка. Овде у граду, у Ново Јастребачкој биће постављено саобраћајно огледало.

Савет је донео одлуку да организује бесплатну едукацију за 13 младих возача, по четири предложиће три овдашње ауто школе. Тренинг ће бити одржан у Београду 14. јула, у добро познатом Центру Националне возачке академије НАВАК.

Чланови Савета потврдили су и Закључак са телефонске седнице о покретању Јавне набавке за набавку одређене опреме која ће се користити у превентивно-промотивним активностима, као што су светлоодбојни прслуци, опрема за бицикл, рефлектујуће траке за пешаке, рефлектујуће табле за спора возила, мајце, кишобрани и цегери.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − twelve =