Бесплатна овера докумената за упис у школе и на факултете

Будући средњошколци и студенти имају прилику да код Јавних бележника обаве бесплатну оверу  докумената потребних за упис у средње школе и први упис на факултете. Оверу фотокопија сведочанстава и диплома јавни бележници обављају бесплатно у све 224 канцеларије широм Србије, а такав је случај и са оба алексиначка бележника.

Како смо добили информације у канцеларији јавног бележника Иване Милошевић, поред дипломе чија копија се оверава, потребна је и лична карта, а такође попуњава се и образац Захтева за бесплатну оверу.

Бесплатна овера докумената је и код другог бележника, у канцеларији јавног бележника Драгише Нешића, с тим да у оба случаја то важи за први упис.

Што се тиче радног времена, обе јавнобележничке канцеларије раде од 7.30 до 15.30 сати и није потребно претходно заказивање.

Како стоји на сајту Јавнобележничке коморе Србије, јавни бележници не наплаћују ни оверу докумената за потребе конкурса за пријем у установе ученичког и студентског стандарда, као и за потребе конкурса за коришћење ученичких и студентских стипендија и кредита. Поред овере ових докумената, код јавних бележника бесплатно се обављају и овере неопходне за упис у предшколске установе, као и за упис у основну школу.

Иначе, оверу потписа и преписа или фотокопија у Србији од марта 2017. године раде искључиво јавни бележници, осим у местима где јавних бележника још нема. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =