Београдски џез квартет у суботу у Алексинцу

У Великој сали Дома културе у суботу, 18. децембра, биће приређен концерт Београдског џез квартета. Овај квартет чине Иван Илић (клавир), Љубиша Паунић (саксофон), Давид Гегић (контрабас) и Миодраг Маљоковић (бубњеви). Почетак концерта је заказан за 20 сати.


Иван Илић (Београд, 1972.) је композитор, аранжер, диригент и тромбониста. Завршио је основну и средњу музичку школу „Мокрањац”. Са 20 година дипломирао је аранжирање са највишим оценама на Музичком колеџу Беркли (Berklee College of Music) у Бостону (САД), а са истим успехом завршио је и Специјалистичке студије из дириговања, и Мастер академске студије из џез тромбона на Факултету музичке уметности у Београду. Звање Доктора умјетности стекао је на Универзитету уметности у Београду.

Љубиша Паунић (Београд, 1962.) од 1989. године наступа као солиста са Биг бендом РТС-а. Сарађује са многим саставима који изводе џез, поп и латино музику. Као члан Биг бенда и неколицине мањих музичких група, имао је прилику да сарађује са многим џез легендама.

Миодраг Маљоковић, један је од доајена југословенске поп рок и џез музике. Још од ране младости пронашао се у свету музике. По завршетку гимназије одлази у иностранство где наставља своје образовање и упознаје и свира са познатим џез музичарима. По повратку у Београд постаје бубњар у Биг бенду РТС-а.

Давид Гегић, рођен у Београду, завршио је нижу и средњу музичку школу „Исидор Бајић” у Новом Саду. Дипломирао џез контрабас на одсеку за Џез и популарну музику Факултета музичке уметности у Београду. Стални је члан састава „Минг” и „Бојан Цветковић квартет”.


Цена појединачне улазнице износиће 250 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =