Радио Алексинац своју продукцију представио на КиМ

Новинари алексиначких медија и продукција су у оквиру дводневног боравка на Косову и Метохији током викенда, члановима тамошњег Друштва новинара промовисали два своја пројекта, која су се емитовала на таласима Радио Алексинца и која у себи обухватају медијске садржаје везане за просторе јужне покрајине.

У продукцији Друштва за информисање „Ал пресˮ из Алексинца у оквиру серијала „Србима потребни Србиˮ, припремљено је 9 документарних емисија о животу Срба на Косову и Метохији, насталих након више посета и истраживања медијских радника из нашег града. У емисијама, осим емотивних сведочења актера косовских и метохијских збивања, говори се и о значају одржавања сарадње са сународницима у Централној Србији за њихов опстанак на просторима јужне покрајине.

Други пројекат који је промовисан у сали Дома културе у Грачаници, односио се на медијске садржаје створене у продукцији алексиначког удружења грађана Центра за регионални развој ДАРС под називом „Свака песма има своју друштвену причуˮ. То је серијал о значају култних народних песама за очување традиције, насталих у одређеним друштвеним околностима, које су саставни део нашег, личног и колективног идентитета и наслеђа. Међу тим песмама је и чувена песма „Видовданˮ.

На овим пројектима радила је већ опробана радијска екипа у саставу: Власта Н. Ценић, Јелена Радовановић, Милош Паовић, Дијана Боројевић, Милан Влајић и Нинослав Миљковић.

Слушаоци Радио Алексинца су имали прилику да ове емисије у редовном и репризном термину чују у октобру и новембру, а серијал „О Србима на Косову и Метохијиˮ се још увек емитује средом од 11 часова и у репризном термину истог дана од 17 часова, све до 29. децембра. Заинтересованим радио-станицама и продукцијама на просторима Косова и Метохије, као и саговорницима у серијалу уручени су ЦД дискови са поменутим емисијама. Такође, продукција је дала дозволу осталим заинтересованим медијима да слободно емитују поменуте емисије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 8 =