Napredak oslabljen i oštećen, zatim i poražen

Košarkaši aleksinačkog Napredak Bosforusa neuspešno su startovali u drugom delu prvenstva Druge lige Srbije. Mladost iz Smederevske Palanke uspela je da odnese bodove iz Aleksinca, nakon žestoke borbe i velikog preokreta u drugom delu susreta. Utakmicu je obeležilo i niz spornih sudijskih odluka, pa i očiglednih grešaka. Najbolji u domaćem sastavu bio je centar Nemanja Mitić sa 18 poena uz 12 uhvaćenih lopti.

Domaći igrači dobro su otvorili prvu deonicu, posebno u fazi odbrane, gde su protivniku u prvih pet minuta igre dozvolili da postigne svega 4 poena. Gosti uspevaju da uhvate rezultatski priključak, ali Napredak uspeva da odbije te nalete i nakon prvih 10 minuta sačuva prednost – 23:16.

U drugoj četvrtini, naši košarkaši i dalje su dobro branili svoj reket. Iako se stekao utisak da je prednost mogla biti i znatno veća, aleksinački tim na veliki odmor odlazi sa dvocifrenom prednošću – 41:30.

U druge dve četvrtine usledio je porpuni sunovrat domaće ekipe. Sudije na ovom meču, nažalost, sve su više pažnje skretale na sebe, što je uticalo na buđenje gneva na tribinama, ali i kod pojedinih igrača Napretka. Očigledno gaženje linije pri šutu gostujućeg košarkaša priznato je kao tri poena, Stefanu Stanisavljeviću sviran je aut iako njegovo stopalo nije bilo ni blizu aut linije, ponovljeno nekoliko neuspelih slobodnih bacanja gostujućeg tima iz Smederevske Palanke. Ovo su samo neki detalji koji su bacili senku na derbi 14. kola Druge lige Srbije.

Napredak Bosforus je, u odnosu na prvi deo sezone, znatno oslabljen odlaskom Marka Stevanovića (Portugal), kao i neigranjem prvog organizatora igre Nenada Đurđevića, koji se još uvek nije oporavio od povrede.

Aleksinački tim sada ima učinak od 8 pobeda i 6 poraza, a u narednom kolu gostovaće u Pirotu.

Napredak Bosforus: Šikman 5 (8sk, 3 as), Zornić 13 (3sk, 4as), Jančić 17 (3sk, 4as), Ilić, Stevanović, Vidić, Živadinović, Stanisavljević 7 (4sk, 3as), Mitić 18 (12sk), Bogavac 7 (7sk), Đurđević, Jeremić.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − 1 =