Савет за здравље о прегледима и приговорима пацијената

Прихватањем извештаја о спроведеним превентивним прегледима на гинеколошко-акушерском одељењу са неонатологијом Опште болнице Алекиснац почело је јучерашње заседање Савета за здравље општине Алексинац.

Како се овом приликом чуло, током марта месеца, у сарадњи са Техничком школом „Прота Стеван Димитријевић” и Алексиначком гимназијом обављени су превентивни прегледи ученица четвртог разреда. У овом периоду прегледане су 53 ученице ових шкоола, а превентивни преглед је обухватао здравствено – васпитни рад и ултразвучни преглед на предлог и уз сагласност ученица.

У наставку заседања пред члановима Савета нашао се и Извештај за први квартал ове године саветника за заштиту права пацијената у коме стоји да су током прва три месца 2024. године поднета два приговора због повреде права пацијента и оба се односе на право на доступност здравствене заштите. Међутим, након спроведене провере утврђено је да су приговори неосновани.

Са овог Савета је јуче, на крају заседања, кренула иницијатива да се у наредном ериоду уреди излетиште Јаз, а на основу захтева групе грађана из тог дела Алексинца.

насловна фотографија: архива алпрес.рс

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 1 =