„Кошница” обезбедила значајну улогу у друштву

Током минулог викенда, тачније у суботу, чланови локалног удружења „Кошница су” обележили почетак свог рада, предавањем на тему „Са психологијом на ти”, где је главну реч водила Даница Влајић, мастер психолог, психотерапеут у едукацији.

Предавање је изазвало велико интересовање међу присутнима, па је постало и прилика за интерактивну размену знања и искутава, стварајући опуштајућу и пријатељску атмосферу, која је подстакла учеснике да се ангажују и активно учествују. Велики је значај психотерапије у данашњем друштву, а о томе који су циљеви психотерапије за децу, објаснила нам је предавач, Даница Влајић.

Циљеви могу бити различити: разумевање неког понашања, сопственог, или туђег, олакшавње свакодневног живота и можда промена образаца понашања, који самим тим мењају и живот. Много је важније причати са родитељима, зато што су родитељи ти који обликују децу. Родитељ је тај који носи цео процес ‒ наводи она.

Свечаним обележавањем почетка рада, ово удружење, не само да је представило своје активности, већ је обезбедило улогу битног актера у будућем квалитетном образовању деце. Нешто више о даљим плановима нам је рекао и председник, Јован Стојковић.

‒ Нама је драго што су присуствовали и млади људи, јер је ово предавање намењено њима. Пријатно смо изненађени. Нисмо очекивали оволику заинтересованост. Надам се да ћемо тако наставити. У наредном периоду ћемо реализовати разне активности, попут још неколико предавања, везано за омладину. Након тога, имаћемо радионице, ликовне и музичке, литерарне конкурсе, конкурсе за младе песнике, као и летњи камп у овдашњем „Јазу” ‒ завршава наш саговорник.

Иначе, ово удружење броји десетак чланова, претежно младих, образованих и амбициозних људи, и истиче се као обитан фактор у заједници, подстичући развој и добробит младих кроз квалитетне програме и будућу сарадњу са стручњацима из разних области.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + thirteen =