NZS

Uz državnu pomoć do radnih mesta

Stručni tim Nacionalne službe za zapošljavanje danas je u aleksinačkom Domu omladine, pred oko 50 zainteresovanih poslodavaca i nezaposlenih, predstavio 12 javnih poziva koje je ova ustanova raspisala kako bi pomogla zapošljavanje teže zapošljivih lica. Kako je rečeno, 11 konkursa su namenjena poslodavcima, a jedan za samozapošljavanje. Prezentovani pozivi obuhvataju tri programa: zapošljavanje, obuku i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

NZS

Opredeljenim sredstvima u visini od 4,55 milijardi dinara planirano je da se, na nivou države, obuhvati oko 135.600 nezaposlenih lica, uključujući i 7.400 osoba sa invaliditetom.

Ovi konkursi su već raspisani i trajaće do kraja godine, odnosno do raspodele sredstava. O kandidatima koji konkurišu odlučivaće se jednom mesečno.

Prošle godine, samo meru zapošljavanja na novootvorenim radnim mestima iskoristilo je 24 poslodavca na teritoriji opštine Aleksinac, pa se očekuje da i ove godine bude veliko interesovanje.
Zainteresovani poslodavci i nezaposlena lica pojedinosti o objavljenim konkursima mogu da dobiju u prostorijama Nacionalne službe zapošljavanja u Aleksincu, kao i na zvaničnom sajtu službe.

NZS

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + 14 =