Biro

Subvencije smanjile nezaposlenost

Zvanični podaci Nacionalne službe u Aleksincu pokazuju da se u ovoj opštini smanjuje broj nezaposlenih osoba. U maju, ova služba je evidentirala 6.396 lica ili 146 manje u odnosu na decembar prošle godine. Statistički podaci ukazuju još i da je najveći broj zapošljavanja obavljen u maju, verovatno su tome doprinele i aktivne mere zapošljavanja koje sufinansira država. U sledećim mesecima se očekuje i podsticaj zapošljavanja uz pomoć sredstava lokalne samouprave pa se očekuje da ovi statistički podaci budu još pozitivniji.

U poređenju podataka iz ovog i prošlogodišnjeg maja može se zaključiti da je sada manje na evidenciji 296 osoba. Na svoje zaposlenje do godinu dana čeka 2.024 lica ili 31,64 odsto, a preko 12 meseci 4.372 ili 68,36 odsto. Najveći broj onih koji traže posao je sa osnovnom školom 1.938 ili 30,30 odsto.

I u opštini Ražanj je smanjen broj nezaposlenih i to u odnosu na april za 17 , a u odnosu na decembar prošle godine za pet osoba. U maju su evidentirane 544 nezaposlene osobe.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − two =