Poplava naslovna

Излили се бујични потоци

Јак пљусак који је у раним јутарњим сатима захватио део подјастребачких села изазвао је пораст бујичних водотокова што је у неким селима угрозило саобраћајнице и поплавило десетак дворишта.

У Породину и Лознацу нанете су штете на локалном путу. На општинском путу на потезу од Горње Пешчанице до излаза из Гредетина на више места има наноса, а и вода је у неколико дворишта продрла претећи да угрози и стамбене објекте. Поплављена су и два дворишта у Доњој Пешчаници.

Драматично је било и око 9 сати у Доњем Адровцу када је вода из локалног потока преплавила мост на општинском путу Житковац-Трњане разливши се и у суседна дворишта.

У Штабу за ванредне ситуације кажу да обилазе терен и да су машине локалног Предузећа за путеве већ у јутарњим сатима биле на терену на правцу према Гредетину. Што се тиче изливања бујичног водотока у Доњем Адровцу констатовано је да је дошло до нагомилавања смећа код моста што је изазвало зачепљење пропуста и плављење коловоза.

Како су брзо надошли бујични потоци тако су се брзо повукли, па тренутно у горенаведеним подјастребачким селима није критично.

О размерама штета највероватније ће се знати више након сутрашње седнице Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − sixteen =