Mašine

Расписан јавни позив: Општинске субвенције за пољопривреднике

Општина Алексинац, односно Фонд за развој пољопривреде је расписао јавни позив за доделу субвенција пољопривредницима са територије алексиначке општине који се баве производњом млека, воћарством, повртарством, гајењем цвећа и пчеларством. Из локалног буџета за ове намене ће бити издвојено 12 милиона динара, а корисник може конкурисати за подстицај у оквиру једне или више инвестиције до вредности од 450 хиљада динара. Доњи лимит субвенција није предвиђен.

Пољопривредницима ће бити субвенционисано од 60 до 75 одсто инвестиције без ПДВ-а, у зависности од врсте помоћи. Пријава на јавни позив је од 13. јуна и он је отворен до утрошка опредељених средстава или најкасније до 12. јула.

Више информација, текст јавног позива и образац захтева за исплату подстицаја за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у 2019. години може се преузети у згради Oпштинске управе Алексинац, канцеларија бр.32 или на сајту www.aleksinac.org.

 

Један коментар

  1. Dobar dan…zelim sa muzem i decom da se vratim na selo i da se bavimo poljoprivredom.zeleli bih smo da kupimo krave i da cuvamo..kakve povoljnosti dajete,sa bespovratnim kreditom?

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 9 =