Problemi u isporuci uglja

Na izbornoj Skupštini Udruženja penzionera opštine Aleksinac, održanoj 6. aprila, sumirani su rezultati udruženja u minule četiri godine i izabrano novo rukovodstvo. Delegati su razmotrili i usvojili izveštaj o radu i finansijskom poslovanju u prethodnom mandatu i plan rada i finansiranja u ovoj godini.

Slavoljub Denić

Za predsednika Udruženja sa mandatom od četiri godine jednoglasno je izabran dosadašnji predsednik Slavoljub Denić iz Aleksinca, a za potpredsednika Bojko Stojanović iz Bovna, koji je i do sada obavljao ovu dužnost.

Kako je navedeno u izveštaju o radu, aktivnost Udruženja penzionera je bila usmerena na očuvanju i zaštiti standarda, kao i poboljšanju uslova života članstva. Na otplatu u dve ili više rata i po nižim cenama od tržišnih, za članove je u prethodne četiri godine obezbeđeno 3.802 tone uglja iz Rudnika „Soko” iz Čitluka kod Sokobanje i 1.405 tona drvenog uglja „kolubara”, zatim 3.285 kilograma pilećeg mesa, 1.900 kilograma lisnatog testa i 59.460 kilograma krompira.Organizovan je i niz izleta i putovanja na kojima je učestvovalo 3.700 članova.

Bojko Stojanović

Istaknuto je da je najveći problem bio obezbeđivanje uglja iz Rudnika „Soko” sa kojim je, inače, Udruženje sarađivalo više od dve decenije. Saradnja je trajala do 2017. godine, a onda je došlo do niza poteškoća u isporuci ugovorenih količina. Kako je naglašeno, po svoj prilici razlog je – cena. Jer, Udruženje je svojim članovima isporučivalo ugalj po nabavnoj ceni od 11.310 dinara po toni plus troškovi prevoza, što nikako nije odgovaralo nekim privatnim firmama koje se bave prodajom i distribucijom uglja.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − 2 =