Проблеми у испоруци угља

На изборној Скупштини Удружења пензионера општине Алексинац, одржаној 6. априла, сумирани су резултати удружења у минуле четири године и изабрано ново руководство. Делегати су размотрили и усвојили извештај о раду и финансијском пословању у претходном мандату и план рада и финансирања у овој години.

Славољуб Денић

За председника Удружења са мандатом од четири године једногласно је изабран досадашњи председник Славољуб Денић из Алексинца, а за потпредседника Бојко Стојановић из Бовна, који је и до сада обављао ову дужност.

Како је наведено у извештају о раду, активност Удружења пензионера је била усмерена на очувању и заштити стандарда, као и побољшању услова живота чланства. На отплату у две или више рата и по нижим ценама од тржишних, за чланове је у претходне четири године обезбеђено 3.802 тоне угља из Рудника „Соко” из Читлука код Сокобање и 1.405 тона дрвеног угља „колубара”, затим 3.285 килограма пилећег меса, 1.900 килограма лиснатог теста и 59.460 килограма кромпира.Организован је и низ излета и путовања на којима је учествовало 3.700 чланова.

Бојко Стојановић

Истакнуто је да је највећи проблем био обезбеђивање угља из Рудника „Соко” са којим је, иначе, Удружење сарађивало више од две деценије. Сарадња је трајала до 2017. године, а онда је дошло до низа потешкоћа у испоруци уговорених количина. Како је наглашено, по свој прилици разлог је – цена. Јер, Удружење је својим члановима испоручивало угаљ по набавној цени од 11.310 динара по тони плус трошкови превоза, што никако није одговарало неким приватним фирмама које се баве продајом и дистрибуцијом угља.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − eleven =