Konferencija-Milena-Rasic

OO SNS: Kulturni sadržaji oživljavaju grad

Na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare OO SNS u Aleksincu govorilo se o ovogodišnjem „Kulturnom letu”, koje je počelo prošle sedmice. Direktorka Gradskog pozorišta „Teatar 91” Milena Rašić je napomenula da je ovo peta sezona kako se održava manifestacija, a na ideju se došlo 2015. godine, kada je pozorišni ansambl na letnjim gostovanjima imao prilike da uvidi značaj letnjih kulturnih dešavanja za mesta i gradove u kojima se oni održavaju.

Direktorka je najavljujući ovogodišnje Kulturno leto predstavila 25 programa različite sadržine u kojima će aleksinačka publika imati prilike da uživa.

‒ Imamo pozorišne predstave, folklorna društva, koncerte, promocije, kao i nastupe naših lokalnih izvođača, gradskog hora i muzičke škole. Gledali smo da okupimo što veći broj ljudi iz kulturnog sveta i da se oni prikažu našem gradu – kaže direktorka aleksinačkog „Tetra”. 

Milena Rašić je ukazala i na generalno bogatu kulturnu ponudu u ovoj sredini, podsetivši da se pre početka „Kulturnog leta” u gradu odvijao Aleksinački letnji festival u organizaciji Centra za kulturu i umetnost. Ona je još istakla da se za dva i po meseca, koliko traju ove dve manifestacije, prezentuje bogat kulturno-umetnički program namenjen našim sugrađanima i gostima svih uzrasta.

Ona je navela i neke od događaja koji su bili ili nas očekuju u nastavku „Kulturnog leta”.

‒ Imali smo jedan kabare na otvaranju letnjeg programa, KUD iz Bosilegrada, našeg saradnika Fuada Tabučića, a biće još interesantnih programa. Ove nedelje nam dolaze gosti iz Šapca i Resavice, kasnije ćemo imati iz Šida, zaim iz hrvatskog Pačetina kod kojih smo 2018. prvi put bili i oni će nekoliko dana biti naši gosti. Doći će nam i prijatelji i saradnici sa Kosova, iz Gnjilana i Kosovske Kamenice, sa njima je krenula saradnja pre nekoliko godina, Teatar gostuje kod njih maltene dva puta godišnje. Jedno veče ulepšaće nam Ivan Bekjarev, biće to zanimljivo druženje – ističe direktorka. 

Događaji u okviru „Kulturnog leta” uglavnom se odvijaju na otvorenom, pre svega, u amfiteatru ispred gradske biblioteke.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 + eight =