Konferencija-Milena-Rasic

ОО СНС: Културни садржаји оживљавају град

На данашњој редовној конференцији за новинаре ОО СНС у Алексинцу говорило се о овогодишњем „Културном лету”, које је почело прошле седмице. Директорка Градског позоришта „Театар 91” Милена Рашић је напоменула да је ово пета сезона како се одржава манифестација, а на идеју се дошло 2015. године, када је позоришни ансамбл на летњим гостовањима имао прилике да увиди значај летњих културних дешавања за места и градове у којима се они одржавају.

Директорка је најављујући овогодишње Културно лето представила 25 програма различите садржине у којима ће алексиначка публика имати прилике да ужива.

‒ Имамо позоришне представе, фолклорна друштва, концерте, промоције, као и наступе наших локалних извођача, градског хора и музичке школе. Гледали смо да окупимо што већи број људи из културног света и да се они прикажу нашем граду – каже директорка алексиначког „Тетра”. 

Милена Рашић је указала и на генерално богату културну понуду у овој средини, подсетивши да се пре почетка „Културног лета” у граду одвијао Алексиначки летњи фестивал у организацији Центра за културу и уметност. Она је још истакла да се за два и по месеца, колико трају ове две манифестације, презентује богат културно-уметнички програм намењен нашим суграђанима и гостима свих узраста.

Она је навела и неке од догађаја који су били или нас очекују у наставку „Културног лета”.

‒ Имали смо један кабаре на отварању летњег програма, КУД из Босилеграда, нашег сарадника Фуада Табучића, а биће још интересантних програма. Ове недеље нам долазе гости из Шапца и Ресавице, касније ћемо имати из Шида, заим из хрватског Пачетина код којих смо 2018. први пут били и они ће неколико дана бити наши гости. Доћи ће нам и пријатељи и сарадници са Косова, из Гњилана и Косовске Каменице, са њима је кренула сарадња пре неколико година, Театар гостује код њих малтене два пута годишње. Једно вече улепшаће нам Иван Бекјарев, биће то занимљиво дружење – истиче директорка. 

Догађаји у оквиру „Културног лета” углавном се одвијају на отвореном, пре свега, у амфитеатру испред градске библиотеке.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + twelve =