Dveri ispred opštine: Nema uslova za izbore, ponašanje RTS-a sramno

Predstavnici Opštinskog odbora Dveri u Aleksincu su danas simbolično u 5 do 12, ispred zgrade opštine Aleksinac, održali konferenciju za novinare. Tom prilikom doktor Dragan Branković, prvi čovek odbora u Aleksincu, predstavnicima medija podelio je zahteve narodnih poslanika iz Dveri koji su stupili u štrajk glađu ispred Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, kao i odgovor Dveri Radio televiziji Srbije (RTS) i, kako su rekli, „njihovom uredniku Vučiću”, kao reakciju na saopštenje ovog nacionalnog medija.

Doktor Branković je u izjavi za naš medij kazao da su zahtevi štrajkača poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštita eparhije Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori, oslobođenje medija, odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.

˗   Znači sloboda, sigurnost i pravda za sve. Hoću još i da kažem da su u ovom trenutku njih dvojica u celoj Evropi jedina dva narodna poslanika koja štrajkuju glađu. Stanje medija u Srbiji je katastrofalno. Nema apsolutno nikakvih uslova za normalne, fer i poštene izbore. Mediji sa nacionalnom frekvencijom su u potpunim uticajima Srpske napredne stranke. Takođe, pandemija je još u toku u celom svetu i to je još jedan dokaz da nema uslova za održavanje normalnih izbora  ̶  kazao je doktor Branković, obrazlažući desetodnevni štrajk narodnog poslanika Boška Obradovića i osmodnevni njegovog kolege, mr Ivana Kostića. 

U podeljenom saopštenju za medije kaže se da je obraćanje RTS-a, a u vezi sa zahtevom poslanika štrajkača o ustupanju medijskog prostora, sramno i licemerno i da će„ ući u istoriju beščašća i novinarske neprofesionalnosti, a po stilu pisanja kao da je pisano u centrali SNS ili poslato od Željka Mitrovića sa TV Pink”. U saopštenju Dveri još i stoji da su zbog pandemije izbori i referendumi odloženi u 51 zemlji sveta, a da je Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj se u takvim uslovima nastavlja izborni proces.

„Izbori 21. juna su nedemokratski, zdravstveno rizični i protivustavni. O tome se, uprkos našim podnetim zahtevima, još uvek ne oglašavaju ni Upravni sud ni Ustavni sud Srbije, koji bi morali da ponište ovaj protivustavni izborni proces”, stoji pored ostalog u danas podeljenom saopštenju Opštinskog odbora Dveri u Aleksincu prisutnim predstavnicima medija. 

Srpski pokret Dveri zahteva i odlaganje predstojećih izbora i poziva na pregovore između vlasti i opozicije o novom terminu izbora kao i stvaranju uslova za „slobodne i poštene izbore”.

 

Jedan komentar

  1. Dr Brankoviću, lično bih Vas vrlo rado podržao ukoliko bi ste napravili vanstranačku listu za opštinske izbore, pošto izuzetno cenim Vaš rad i vašu familiju. Pustite poslanička prepucavanja koja se režiraju u njihovom i za njihov interes. Našu opštinu i pre ni posle niko ne j… za ništa. Svi smo toga svesni, nažalost…

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 5 =