Двери испред општине: Нема услова за изборе, понашање РТС-a срамно

Представници Општинског одбора Двери у Алексинцу су данас симболично у 5 до 12, испред зграде општине Алексинац, одржали конференцију за новинаре. Том приликом доктор Драган Бранковић, први човек одбора у Алексинцу, представницима медија поделио је захтеве народних посланика из Двери који су ступили у штрајк глађу испред Народне скупштине Републике Србије у Београду, као и одговор Двери Радио телевизији Србије (РТС) и, како су рекли, „њиховом уреднику Вучићу”, као реакцију на саопштење овог националног медија.

Доктор Бранковић је у изјави за наш медиј казао да су захтеви штрајкача поштовање Устава и Резолуције 1244 по питању очувања Косова и Метохије у саставу Србије, неселективан рад тужилаштва и судова, заштита епархије Српске православне цркве и православних верника у Црној Гори, ослобођење медија, одлагање избора и стварање услова за слободне и поштене изборе.

˗   Значи слобода, сигурност и правда за све. Хоћу још и да кажем да су у овом тренутку њих двојица у целој Европи једина два народна посланика која штрајкују глађу. Стање медија у Србији је катастрофално. Нема апсолутно никаквих услова за нормалне, фер и поштене изборе. Медији са националном фреквенцијом су у потпуним утицајима Српске напредне странке. Такође, пандемија је још у току у целом свету и то је још један доказ да нема услова за одржавање нормалних избора  ̶  казао је доктор Бранковић, образлажући десетодневни штрајк народног посланика Бошка Обрадовића и осмодневни његовог колеге, мр Ивана Костића. 

У подељеном саопштењу за медије каже се да је обраћање РТС-а, а у вези са захтевом посланика штрајкача о уступању медијског простора, срамно и лицемерно и да ће„ ући у историју бешчашћа и новинарске непрофесионалности, а по стилу писања као да је писано у централи СНС или послато од Жељка Митровића са ТВ Пинк”. У саопштењу Двери још и стоји да су због пандемије избори и референдуми одложени у 51 земљи света, а да је Србија једина земља у Европи у којој се у таквим условима наставља изборни процес.

„Избори 21. јуна су недемократски, здравствено ризични и противуставни. О томе се, упркос нашим поднетим захтевима, још увек не оглашавају ни Управни суд ни Уставни суд Србије, који би морали да пониште овај противуставни изборни процес”, стоји поред осталог у данас подељеном саопштењу Општинског одбора Двери у Алексинцу присутним представницима медија. 

Српски покрет Двери захтева и одлагање предстојећих избора и позива на преговоре између власти и опозиције о новом термину избора као и стварању услова за „слободне и поштене изборе”.

 

Један коментар

  1. Dr Brankoviću, lično bih Vas vrlo rado podržao ukoliko bi ste napravili vanstranačku listu za opštinske izbore, pošto izuzetno cenim Vaš rad i vašu familiju. Pustite poslanička prepucavanja koja se režiraju u njihovom i za njihov interes. Našu opštinu i pre ni posle niko ne j… za ništa. Svi smo toga svesni, nažalost…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =