Засијао први ино-пехар!

После успешног учешћа на међународном турниру „Топалов опен” у Панађуришту у Бугарској, представници Џудо клуба „Алексинац” протеклог викенда били су у Струги, у Северној Македонији, на Интернационалном турниру „Струга опен”.

Боје алексиначког клуба бранило је 14 такмичара и такмичарки, са њима је било  и неколико родитеља, као и тренер Бојана Станковић. Наши млади џудисти освојили су 12 медаља. У пуном сјају засијала је екипа старијих пионира и пионирки која је била најбоља у овој конкуренцији, па је награђена пехаром.

У екипи старијих пионира били су: Лав Петровић, (златна медаља, – 46 кг), Вук Петровић, (сребро, – 60 кг), Лазар Русимовић, (сребро, + 72 кг) и Лазар Стаменковић, бронза, – 66 кг. Екипу старијих пионирки чиниле су: Софија Милошевић, (златна медаља, +63 кг), Петра Ристић, (сребро, – 56 кг), Јана Милојковић, (сребро, + 73 кг), и Теодора Беговић, (бронза, + 73 кг).

Ево и осталих резултата.

Златне медаље освојили су Вељко Манојловић (мл. пионири, до 46 кг ), и Наталија Стојановић(мл. пионирке, +56 кг). Ксенији Павловић припало је сребрно одлије (мл. девојчица, до 44 кг), док је ДуњаИвковић изборила бронзу (ст. полетарке, до 40 кг).

Најмлађи такмичар у алексиначкој екипи Василије Миленковић освојио је пето место у својој категорији.

На такмичењу у Струги учествовало је преко 400 такмичара из више од 10 европских земаља, а  турнир је организовао  Џудо клуб „Дрим” из Струге.

− Учешће на турниру остаће нам у најлепшем сећању, пре свега због одличних резултата и освојеног пехара који ће имати посебно место у нашој богатој ризници трофеја, јер је то први пехар који су наши представници освојили ван граница наше земље − каже тренер Бојана Станковић. − Боравак у Струги искористили смо да уживамо у лепотама овог прелепог града на обали Охридског језера кроз који протиче река Црни Дрим. Надомак Охрида посетили смо манастир Свети Наум у чијој се цркви налазе мошти овог свецакоји је био ученик Ћирила и Методија − вели наша саговорница.

Наредних десетак дана чланови ЏК „Алексинац” биће на одмору, а онда ће почети припреме за организовање традиционалног међународног турнира „Алексинац опен 2023” који ће бити одржан у нашем граду 3. септембра.

Фото: ЏК „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =