Од сутра предаја документације за субвенције

Пољопривредници са територије наше општине имали су две недеље да прикупе, а од сутра могу да предају документацију за субвенције од стране Општине.

Ове године Фонд за развој пољопривреде расписао је два Јавна позива, односно један је за подношење захтева за доделу подстицајних средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава на територији општине Алексинац у 2023. години, а други за инвестиције у циљу подизања конкурентности у смислу додавања вредности кроз прераду као и на увођење и сертификација система безбедности и квалитета хране, органских производа и производа са ознаком географског порекла на газдинствима на територији општине Алексинац.

Из локалног буџета за ове намене је издвојено 13 милиона динара, с тим да је за инвестиције у физичку имовину опредељено 11, а за подизање конкурентности 2 милиона.

Корисник може конкурисати за подстицај у оквиру једне или више инвестиција до вредности од 300 хиљада динара и пољопривредницима ће и овог пута бити субвенционисано до 60 одсто инвестиције без ПДВ-а, у зависности од врсте помоћи. Пријаве на јавни позив се предају од 29.јуна до 19. јула.

Као и минуле, и ове године се средства такође додељују на основу ранг-листе која ће бити направљена на основу бодовања по одређеним критеријумима.

Више информација, текст јавног позива и образац захтева за исплату подстицаја за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у 2023. години може се преузети на сајту општине aleksinac.org

Насловна фотографија: Илустрација (архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 14 =