За четири породице- четири домаћинства

Крајем прошле недеље у Палати Србије потписани су уговори о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом за 65 породица са територије Републике Србије. Са територије општине Алексинац средства за куповину куће на селу добиле су четири породице, а средства за пројекат обезбеђена су из буџета Републике Србије које спроводи Министарство за бригу о селу у циљу враћања животе у сеоске средине.

Овом приликом потписан је 81 уговор, а међу потписницима је 65 брачних и ванбрачних парова, седам самохраних родитеља и девет младих пољопривредника и пољопривредница. Већина је до сада живела у заједници, али има доста њих који су за свој кров над главом плаћали месечни закуп. Професије добитника су разне – од професора књижевности и филозофије, хемичара, архитекти, ветеринара, економиста, инжењера, програмера, учитеља, васпитача до медицинских радника, механичара, стаклорезаца, пољопривредних техничара, конобара, фризера, трговаца, кројача – стоји на званичном сајту овог министарства.

На територији наше општине влада солидно интересовање и до сада су предата 22 захтева, од којих су четири уговора овом приликом потписана, а остали захтеви су у процедури. Средства се додељују по редоследу пристиглих пријава до утрошка средстава, а најкасније до 1. новембра 2021. године.

Ова уредба Владе Републике Србије предвиђа 1,2 милиона динара као максималан износ за једну сеоску кућу са окућницом, а додељује се младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику или пољопривредници до 45 година живота.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × five =