Од понедељка у ковид амбуланти у Житковцу антигенски тестови и поподне

Дом здравља у Алексинцу је на свом званичном сајту објавио ново радно време службе у ковид амбуланти у Житковцу која се бави узимањем узорака за антигенски тест. Од понедељка, 4. октобра, ова врста теста радиће се радним даном до 19, а суботом до 13 сати. Недељом Дом здравља не ради тестирање, већ само Општа болница.

До сада је антигенски тест у ковид амбуланти у Житковцу рађен од 8 и 30 до 13 часова радним даном. Од понедељка се продужава рад ове службе до 19 часова. И тако ће бити сваким радним даном. Пре тога од 7 до 8 часова и 30 минута, радним данима и суботом, обављаће се PCR и антигенско комерцијално тестирање. Од 8 и 30 до 11 сати, радним данима и суботом, вршиће се PCR тестирање по индикацијама по налогу лекара КОВИД амабуланте. Што се тиче антигенског тестирања по индикацијама и по налогу лекара КОВИД амбуланте оно ће се обављати у два термина. Радним данима и суботом од 8 и 30 до 13 сати и само радним данима од 14 до 19 часова.

У периоду од 13 до 14 часова, радним данима и суботом, обавља ће се антигенско тестирање ради стационарног лечења, дијагностичких и терапијских процедура (укључујући онколошке пацијенте), искључиво по налогу изабраног лекара, и ти пацијенти не улазе у КОВИД амбуланту.
На званичном порталу ове алексиначке здравствене установе објављена је и информација да је од 28. септембра повећан број лекара у дечјој КОВИД амбуланти са 1 на 2, јер је претходне недеље дошло до дуплирања броја болесне деце, те је нови лекар уведен да би се избегло стварање гужви, у чему се, како стоји у поменутој објави, и успело.

Иначе, у КОВИД амбуланти за одрасле у Житковцу тренутно ради 6 лекара, а у КОВИД амбуланти за децу 2 лекара. Број лекара се стално прилагођава тренутној епидемиолошкој ситуацији, поручили су из алексиначког Дома здравља.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 15 =