„Врли нови свет” руком нашег суграђанина

У доброј атмосфери, пред пуном салом Дома омладине, синоћ је отворена прва самостална изложба нашег суграђанина, др Младена Стојановића „..Врли нови свет…”. Вештом руком, на сатиричан начин, Младен својим цртежима представља друштвене појаве, визије и промене које су око нас, а у којима проналази инспирацију или критику. Поставку ове занимљиве изложбе чини 53 цртежа насталих углавном у протекле две године.

− Ово је моја нека визија друштва, система, догађања у друштву и свету које можда разумем или не разумем. Свако на крају може да их доживи на свој начин. Многи цртежи настали су током 2020. године, када сам био изолован од породице и тада сам кренуо активније да цртам, прикупљам и дорађујем неке радове који стоје недовршини више година – открио је Младен Стојановић, аутор изложбе.

Иако по струци лекар, анестезиолог, Младен никада није запоставио свој дечачки хоби, цртање, и како сам каже многи цртежи остали су на листовима старих свесака и књига. И данас, поред свакодневних обавеза, одвоји време да доврши неки постојећи или нацрта неки нови цртеж којим илуструје „свет око нас” виђен његовим очима.

Изложбу је свечано отворила директорка Центра за културу и уметност Далиборка Стевановић, а вече је музичким нотама на клавиру употпунио маестро Милан Петковић.

Овдашња публика ову изложбу моћи ће да погледа у индивидуалним посетама и у наредним данима, а најкасније до 25. априла.

 

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − seven =