Поскупело одржавање атарских путева

Општинско веће општине Алексинац је на данашњој седници усвојило предлог програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине у нашој општини за ову годину након што се о њему позитивно изјаснило и ресорно министарство. Планирано је да се ове године из буџета Фонда за заштиту животне средине општине Алексинац за разне намене утроше средства у висини од око 22 милиона и 800 хиљада динара, од којих су приходи из буџета 13 милиона, а пренета су неутрошена средства из претходних година у висини од око 9 милиона и 800 хиљада динара. Највише средстава биће утрошено за уклањање неуређених депонија, а такође и за праћење квалитета ваздуха.

У наставку заседања прихваћен је предлог новог ценовника радова на редовном одржавању улица и атарских путева у Месним заједницама Јавног предузећа за путеве, па ће убудуће ти радови бити скупљи за око 5 посто.

Већницу су овом приликом прихватали и извештај о реализацији планираних активности у прошлој години Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац. Како се чуло од извештача, Савет је прошле године акценат у свом раду ставио на безбедност деце у саобраћају и утрошио је нешто више од седам милиона динара, док је у ову годину пренео скоро два милиона и 800 хиљада динара, јер због епидемијске ситуације није могао да спроведе активности у вези са едукацијом.

До краја заседања Већа потврђена су и два закључка са телефонских седница. Један закључак се односи на измену и допуну одлуке о оснивању Установе за одмор и рекреацију деце Липовац, како би ова установа могла да аплицира код минстарства за пројекте, док је друга одлука о исплати једнократне помоћи породицама рудара са територије наше општине настрадалих у Руднику „Соко”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =