Анастасија друга у Србији

У Гимназији„Бранко Радичевић” у Старој Пазови  одржано је Републичко такмичење ученика основних школа у шаху, на коме су учествовали и основци са подручја алексиначке општине. Првог дана такмичења надметало се 698 младих шахиста који су се такмичили у седам кола по 15 минута, а другог дана у екипном делу било је 39 екипа. Такмичење су организовали Министарство просвете, науке и технолошког развој и Шаховски савез Србије уз подршку општине Стара Пазова.

Од алексиначких такмичара најбољи резултат забележила је Анастасија Војиновић, ученица седмог разреда Основне школе „Љупче Николић” у Алексинцу. У својој категорији, међу 44 такмичарке, она је освојила друго место и сребрну медаљу пошто је из седам кола остварила 5,5 поена. На такмичењу су учествовали и Павле Петровић, Константин Петровић, Илија Игњатовић, Тихана Стевановић и Теодора Стошић, сви ученици школе „Љупче Николић”, као и Даница Миладиновић, ученица школе „Вожд Карађорђе”.

 

У својству судије на такмичењу је био и Ненад Ранђеловић, председседник Шаховског клуба „Лав” из Алексинца, који је судио мечеве ученица петог и шестог разреда.

Одлазак наших младих шахиста на такмичење организовао је Шаховски клуб „Лав” из Алексинца у сарадњи са овдашњим Савезом за школски спорт.

Фотографије: ШК Лав

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =