Zona skole

Više sredstava za bezbednije saobraćajnice pored škola

Sve je više prihoda od kazni za nepoštovanje saobraćajnih propisa, koji će biti iskorišćeni za finansiranje projekata koji će doprineti unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Aleksinac. Najnovijom izmenom programa, koji je u sredu usvojen na telefonskoj sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac, Savetu za bezbednost saobraćaja u 2020. godini na raspolaganju bi trebalo da bude skoro 10,5 miliona dinara. Planirana sredstva koja bi se ostvarila u ovoj godini iznose osam miliona, a ostatak su sredstva preneta iz prethodnih godina.

Službeni list saobraćajNajviše novca biće izdvojeno za uređenje zona škola, preko 5,5 miliona, zatim za nabavku opreme za jedinicu saobraćajne policije PS Aleksinac, 950.000 hiljada, auto-sedišta za decu, pola miliona dinara, i za obeležavajuće prsluke, 420.000 dinara. Značajna stavka u planu za ovu godinu je i izrada projektne dokumentacije za kružni tok za koju je će biti izdvojeno 600.000 dinara.

Ove izmene u Programu korišćenja sredstava za finansiranje unapređnja bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Alekinac za 2020. godinu su već objavljene u opštinskom službenom listu, a očekuje se da usvojenu odluku na telefonskoj sednici Veće potvrdi i na prvom redovnom zasedanju.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + 11 =