Teatar 91

Ускоро кастинг „Театра 91” за нове глумце

Градско позориште „Театар 91” тренутно има само неколико сталних, док део ансамбла чине гостујући глумци из суседних позоришта. Након што је дошло је до осипања једне екипе глумаца „Театра 91”, односно, доста њих се запослило, променило место пребивалишта, а неки су отишли и ван земље, у овој установу су дошли на идеју да урадe пријем заинтересованих за позориште и глуму.

− Конкретно узраст који нам је неопходан за неки мало дужи временски период су одрасли људи од 25 година па навише, тај неки средњи кадар. Малтене сва деца која заврше школу глуме, а заврше је у средњој школи, крећу са уписом на факултете по Србији и ретко ко од њих се задржи у Алексинцу − истиче Милена Рашић, директор Градског позоришта „Театар 91”. 

Алексиначком позоришном ансамблу могу да приступе сви они који су у млађим данима били полазници школе глуме, односно сви они који су имали додира са позориштем и познају позоришни живот.

− Сви заинтересовани имаће на располагању редитеље и драматурге који ће радити са њима и који ће их припремити да се активно укључе у рад позоришта − додала је директорка. 

Бивши будући глумци могу да се јаве у просторије позоришта свакoдневно, а кастинг ће се одржати оног момента када буде био одређени број уписаних особа, највероватније за једно месец дана.

А када је реч о броју потребних глумаца, ту нема правила. У Театру кажу да је глумаца потребно увек колико год их има.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + eighteen =