Zona skole

Више средстава за безбедније саобраћајнице поред школа

Све је више прихода од казни за непоштовање саобраћајних прописа, који ће бити искоришћени за финансирање пројеката који ће допринети унапређењу безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац. Најновијом изменом програма, који је у среду усвојен на телефонској седници Општинског већа општине Алексинац, Савету за безбедност саобраћаја у 2020. години на располагању би требало да буде скоро 10,5 милиона динара. Планирана средства која би се остварила у овој години износе осам милиона, а остатак су средства пренета из претходних година.

Službeni list saobraćaj Највише новца биће издвојено за уређење зона школа, преко 5,5 милиона, затим за набавку опреме за јединицу саобраћајне полиције ПС Алексинац, 950.000 хиљада, ауто-седишта за децу, пола милиона динара, и за обележавајуће прслуке, 420.000 динара. Значајна ставка у плану за ову годину је и израда пројектне документације за кружни ток за коју је ће бити издвојено 600.000 динара.

Ове измене у Програму коришћења средстава за финансирање унапређња безбедности саобраћаја на путевима општине Алекинац за 2020. годину су већ објављене у општинском службеном листу, а очекује се да усвојену одлуку на телефонској седници Веће потврди и на првом редовном заседању.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =