Вече посвећено Владимиру Ђорђевићу

Камерна сала Музичке школе била је мала да синоћ прими све посетиоце концерта „Вече Владимира Ђорђевића” који су приредиле ученице другог, трећег и четвртог разреда одсека соло певања у класи професорке Милице З. Красић. Оне су уз клавирску подршку професорке Иване Бабић извеле песме које је написао или приредио Владимир Р. Ђорђевић, композитор и фолклориста, знаменити Алексинчанин по коме Основна музичка школа у Алексинцу и носи назив.

− Од како радим у овој школи, сада већ четврта школска година, имала сам збирку његових композиција и дошла сам на идеју да сваком ученику дам по једну његову композицију и како су године пролазиле, то се тако скупљало, скупљало и дошло је до ове године где сам ја коначно решила да је време да се тај концерт деси. Просто да му се на неки начин приреди омаж. Композиције су заиста предивне и онда је некако све то заједно деловало као добра идеја – рекла је, за наш портал, Милица З. Красић, професорка соло певања и оценила да су њене ученице биле на висини задатка.

Специјални гост вечери био је глумац нишког Народног позоришта Александар Стевановић који се одлично снашао у улози Владимира Ђорђевића и између песама говорио о биографији овог великана.

− Било је јако инспиративно, зато што сам веома мало знао о Владимиру Ђорђевићу, заправо ништа осим имена и презимена до сад, до овог тренутка. Почаствован сам што сам овде, први пут у овој школи и што сам имао привилегију да тумачим лик, и према реакцијама публике видим да им се то допало – открио нам је Стевановић након концерта.

Предивне изведбе неких од најлепших песама наше традиционалне народне музике ученика соло певања награђене су громогласним аплаузима присутне публике, а на крају је уследило и заједничко фотографисање како би се на најбољи начин овековечило ово дивно солистичко вече.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 2 =