Безбедност код катунске школе: Пут постао државни и успорио радове

Једна од ретких школа на територији општине Алексинац поред које није урађена „зона школеˮ је установа „Десанка Максимовићˮ у Катуну. На тај проблем указало је и неколико већника на недавној седници општинске владе.

Основна школа у Катуну је поред прометног пута према Липовцу и неопходно је што квалитетније и безбедније уредити саобраћај на том делу саобраћајнице. О уређењу ове зоне школа се размишљало још пре неколико година, али су се испречили формални разлози, односно дошло је до промене управљача тог дела пута.

‒ Савет за безбедност саобраћаја општине Алексинац израдио је пројектну документацију за уређење зоне школе у насељу Катун. Међутим, пошто је у међувремену, током израде те пројектне документације, тај пут постао државни пут, више није локални, морали смо на ту пројектну документацију да добијемо сагласност Министарства саобраћаја и сагласност управљача пута, тачније „Путева Србије”. Из тог разлога, пројектна документација је још увек на сагласности код надлежних органа – каже Милош Милошевић, заменик председника Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима у општини Алексинац.

Он још и напомиње да ће се након добијене сагласности кренути у изградњу зоне школе и да су буџетом Савета за 2023. годину предвиђена средства за уређење зоне школе. Остаје нада да ће следеће године ти радови бити изведени.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × four =