Ваучери направили ред испред поште

Данас је на шалтерима „Поште Србије” почела подела 100.000 туристичких ваучера појединачне вредности 5.000 динара за одмор у нашој земљи. Права јагма за ваучере била је и у нашем граду. Већ у раним јутарњим сатима испред поште у Алексинцу формиран је ред који се око поднева смањио, али је заинтересованих било и у каснијим сатима. Према нашим незваничним информацијама, нешто после 14 часова већ је било поднето 350 захтева за ваучере.

Ваучери ће моћи да се искористе до 28. новембра, услови за пријављивање за ваучере су исти као и прошле године, али је новина то што ове године и старији од 65 година који нису пензионери могу да учествују у додели ваучера. 

Осим грађана који немају остварено право на пензију, за ваучере ће моћи да се пријаве и пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени са примањима која не прелазе 70.000 динара месечно, војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства и студенти.

Министар туризма и омладине у Влади Републике Србије Хусеин Мемић је у данашњим изјавама најавио да ће Влада у току године одлучити да ли ће повећати број ваучера, као што је то био случај 2022. године, када је издато укупно 350.000 ваучера.

Извор фотографија: Ал прес и Саша Гидра Марковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =